IOT Ett steg mot smartare städer. Det är vad Tre säger efter att ha tecknat avtal med IoT-företaget Bumbee Labs. Avtalet innebär att operatören levererar mobil uppkoppling.

Svenska Bumbee Labs har utvecklat lösningar som effektivt och anonymiserat mäter besöksflöden på offentliga platser. Det hela sker genom att mäta wifi-signaler från smartphones och är i dag den enda i sitt slag som är godkänd av datainspektion.
Nu har företaget tecknat avtal med Tre om mobil uppkoppling – vilket operatören ser som ett bevis på kvalitet.
– Samarbetet med Bumbee Labs visar vår styrka som en säker och pålitlig leverantör av framtidens mobila nät- och uppkopplingslösningar. Bumbee Labs sitter på en av de viktigaste nycklarna för att använda sig av IoT-teknologin och skapa smarta städer, och det ska bli mycket spännande att arbeta tillsammans, säger Adam Boström, Product Manager IoT på Tre.

Det Bumbee Labs gör är att de kan få fram säker statistik på hur många människor som besöker ett visst område, hur de rör sig och hur länge de befinner sig på en plats. Genom att analysera den här datan kan företag som driver köpcentrum eller butiker effektivisera och optimera sin verksamhet baserat på hur människor rör sig.
Genom att vända sig till Tre behöver företaget inte vara beroende av fasta nätverksuppkpplingar utan all data kommer att hanteras via Tres IoT Control Center.
– Med Tres IoT-lösning får vi en effektivare och flexibel mobil lösning som kommer förbättra vårt arbete. Det känns också mycket tryggt att ha Tre som samarbetspartner när vi nu expanderar på den internationella marknaden, säger Karl Samuelsson vd på Bumbee Labs.

Bumbee Labs är ett svenskt företag som idag har pilotprojekt och kunder i städer, flygplatser, köpcentrum, kaféer och restauranger runt om i Sverige, Finland, Baltikum och Ryssland.