Bumbee Labs landar avtal med Peak perfomance. Nu ska klädbolaget mäta besöksflöden i sin svenska flaggskeppsbutik.

 

Mobilspårningsbolaget Bumbee Labs har skapat en tjänst som mäter besöksflöden anonymt. Nu ska sportvarumärket Peak Perfomances flaggskeppsbutik på Biblioteksgatan i Stockholm börja använda sig av tekniken.

Tanken är att Bumbee labs teknologi ska hjälpa butiken att bli effektivare genom att spåra hur besökarna rör sig. Utifrån hur olika typer av kunder rör sig kan man identifiera det bästa sättet att skapa så många köpavslut på som möjligt.

”Det skall bli mycket spännande att inom snar framtid kunna ta fram mönster i hur våra kunder rör sig i butiken. Givet butikens unika utformning kommer vi med mer kunskaper om hur våra kunder beter sig i butiken bättre kunna utnyttja all den potential som finns i vårt starka varumärke och butikens fantastiska läge. Bara att få fram information om hur väl en viss typ av skyltning verkligen fungerar kommer att vara till stor hjälp”, säger Magnus Hydén, regionchef på Peak Performance.

Det ekonomiska värdet på affären vill inte parterna kommentera. För Bumbee Labs, vars teknik fortsatt är väldigt ung, finns det ett stort värde i att ha kända varumärken som referenskunder.

”I och med att vår teknik inte bara möjliggör att vi kan räkna hur många besökare en butik har men även kan mäta hur långt besöket är samt hur kunden rört sig i butiken gör samarbetet med Peak Performance och deras flagship store till ett mycket bra projekt, där vår teknik kommer till sin fulla rätt”, säger Karl Samuelsson, vd på Bumbee labs.

Intresserad av retail tech? Du kommer väl på Breakits konferens Retail tech Stockholm den 24 oktober – läs mer här!